Geachte clienten
Vanaf Maandag 29 Oktober 2018 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2019  zullen de tijden weer worden aangepast. 
Geachte clienten

HERST IN  ALANYA

Herfst in Alanya is begonnen en we genieten van de mooiste tijd van het jaar. Overdag is het nog steeds erg zomers met temperaturen hoger dan 30 graden. Savonds koelt het heerlijk af met zomerse avonden maar in ieder geval hebben we geen airconditioning meer nodig om te kunnen slapen. Tot nu toe zijn we tevreden met een goed toeristen seizoen en het ziet er naar uit dat dat zo blijft tot aan begin November zolang de vakantie vluchten nog doorgaan. De huidige wisselkoers maakt het voor de toeristen nu nog extra aantrekkelijker. 

JAZZFESTIVAL IN ALANYA VOOR DE 15 e KEER

Het 15 e Alanya internationale jazz festival zal worden gehouden van 27 tot en met 30 september bij de Rode toren in het centrum van de stad. Entree is gratis.  Een gedetailleerd programma kunt u vinden op de volgende  link van de gemeente:  www.alanya.bel.tr  die het jazzfestival organiseert.

KANTOOR PANORAMA

Idriss die al heel lang voor ons werkt heeft de positie overgenomen van de heer Alp als supervisor voor al de complexen. Onze boekhoudster Gözde heeft een baby zoon gekregen, en de naam van diegene die haar werk nu opvolgt is Kadriye.

UNIEKE OPGRAVINGEN OP DE ALANYA BURCHT

Een team van 20 archeologen werken momenteel aan opgravingen van een unieke Seldsjoekse bazaar op de burcht.  De opgraving is zeer uniek en lag verborgen onder een kerkhof. Historische documenten laten zien dat de bazaar dateert uit de 16e eeuw. Alanya heeft met deze opgraving wederom een kans om op de wereld erfgoed lijst van UNESCO te komen staan.

NIEUWE AANPASSINGEN IN DE WET VOOR BUITENLANDERS DIE TURKSE NATIONALITEIT WENSEN TE VERKRIJGEN

De Turkse regering heeft de voorwaarden aangepast voor buitenlanders die een Turkse nationaliteit wensen te verkrijgen en dit meer aantrekkelijk gemaakt. Onlangs is dit nieuws  gepubliceerd in de officiele staatskrant. De aangepaste voorwaarden zijn: Voor investeerders moesten zij  voorheen 2 miljoen dollar investeren en nu 500.000 dollar. Buitenlanders die minimaal 250.000 dollar aan onroerend goed bezitten, voorheen was dit 1 miljoen dollar.  Diegene die een bedrag van 500.000 dollar op de bank hebben komen in aanmerking, voorheen was dit 3 miljoen dollar.  Tevens buitenlandse investeerders die deposits bij de bank hebben uitstaan in de vorm van bonds die onder garantie vallen van de regering met een waarde van minimaal 500.000 dollar en die daar minimaal 3 jaar blijven staan. Buitenlanders die een bedrijf hebben en minimaal 50 mensen in dienst hebben, voorheen was dit 100 komen ook in aanmerking voor de Turkse nationaliteit, aldus de officiele staats courant.

WENST U  TE VERKOPEN

Vanwege toenemende vraag van potentiele kopers wensen wij ons aanbod van woningen uit te breiden. Voorwaarde is wel dat uw woning een Iskan en een schuldenvrije Tapu heeft. Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen of u kent iemand in de regio die wenst te verkopen neemt u dan kontakt met ons op om de details te bespreken. Ook kunnen wij zonder kosten de waarde van uw woning onder de huidige markt bepalen. 

Wij hopen u nog te ontmoeten de komende maanden.  De koffie staat klaar op ons kantoor.

Team Panorama Homes Alanya wen st u een mooie herfst.       

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Dinsdag 21 en Woensdag 22 Augustus 2018.

 

Van 18 Augustus tot en met 27 Augustus 2018 zijn alle overheidsinstellingen plus banken gesloten. Winkels en commerciele bedrijven zijn geopend.

 

In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

 

Ayhan Gedikoğlu         : 0090 532 6832789
Fırat Uzel                     : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network

GEACHTE CLIENTEN

Aan alle clienten van Panorama Homes Network

 

Vanwege nationale feestdagen betreffende het suikerfeest is ons kantoor gesloten op vrijdag 15, zaterdag 16 Juni en zondag 17 juni. Maandag 18 Juni zijn wij weer geopend.
In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

 

Ayhan Gedikoğlu     : 0090 532 6832789
Fırat Uzel                   : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network

GEACHTE CLIENTEN
Beste clienten
ZOMER IN ALANYA
Zomer in Alanya is in volle gang met temperaturen rond de 30 graden en hoger…  Wij zijn blij dat we zichtbaar meer toeristen en dus een levendige atmosfeer om ons heen zien. De enorm voordelige  wisselkoers van de Turkse lira maakt het voor de toeristen nog eens extra voordelig.  Turkije is nu in ieder geval zeker de meest voordelige bestemming in het hele mediterraanse gebied. 

NIEUW  RECREATIE  PARK IN ALANYA
In Bektas op de heuvel vlakbij het I love Alanya bord is een nieuw recreatie park geopend. Een gebied van maar liefst  50.000 m2 met vele piknik plaatsen, speeltuinen, restaurants en cafes. Ook is er een amfi theater met een capaciteit van 4000 personen en diverse uitkijk platforms met schitterend uitzicht  op de stad. Park kan met bereiken via openbaar vervoer met bus no 8. Check it out! 

FERRIES VAN ALANYA NAAR CYPRUS
Directly ferries van Alanya naar Noord-Cyprus zijn net gestart! Nu 2 x per week van zondag tot woensdag en donderdag tot zaterdag. Tickets kunnen worden geboekt via www.akgunler.com. Prijzen voor een retourticket zijn ong. 400 TL. Time table is beschikbaar tot oktober 2018. 

KANTOOR PANORAMA
Momenteel zijn we druk omdat het de tijd is van de vergaderingen voor de vereniging van eigenaren en om die reden zijn vele huiseigenaren nu aanwezig. Onze Deense tafel wordt nu bemand door een oude bekende collega Dorte en Marianne.     

PRIVE ONDERHOUD
We hebben het al eerder vermeld, Panorama kan diversen kleine en grote reparaties en onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren. Laat u ons gerust weten wat u uitgevoerd wenst te hebben, wij bezoeken uw huis en maken een schriftelijke offerte. Renoveringen, schilderwerkzaamheden, elektriciteits zaken, klusjesman, loodgieter services, satelliet installaties, we hebben het allemaal…   

WENS OM UW WONING TE VERKOPEN
Vanwege toenemende vraag door kopers wensen wij ons aanbod uit te breiden. Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen of u kent iemand in de regio die wenst te verkopen neemt u dan kontakt met ons op om de details te bespreken. Ook kunnen wij  kostenloos de waarde van uw woning onder de huidige markt bepalen.  

RAMADAN
Momenteel is het Ramadan, de islamitische vastenmaand die duurt tot 15 juni,  gedurende deze maand vasten vele Turken van zonsopgang tot zonsondergang wordt er niet gedronken en gegeten.   Het suikerfeest volgt na de Ramadan en dit feest wordt of samen traditioneel met de familie gevierd. Maar ook gaan vele families tijdens deze feestdagen op vakantie en verblijven dan in een hotel. We verwachten in Alanya vele locale toeristen uit het hele land te zien. 

VERKIEZINGEN
De Turken gaan weer naar de stembus en deze keer op 24 juni. Deze keer voor presidentiele en parlementaire verkiezingen.  President Erdogan wenst het systeem te veranderen in een  presidentiele staat en hij beweert deze stap te nemen om een sterker Turkije te kunnen creeeren in de toekomst…Er zijn diverse tegen kandidaten vanuit de oppositie en de meningen zijn sterk verdeeld.  Wij hopen het beste voor Turkije en dat Turkije een stabielere economie en meer rust in het politieke klimaat krijgt. Op 25 juni zullen we het resultaat weten.
Wij hopen u allen deze zomer te zien. Bezoekt u graag ons kantoor, koffie staat klaar. 
Team Panorama Homes Alanya wenst u allen een goede zomer.      
GEACHTE CLIENTEN (Water announcement by ASAT!)
Wij hebben informatie ontvangen van ASAT het waterbedrijf dat al de bestaande geregistreerde abonnementen opnieuw moeten worden geregistreerd.

Deze registraties moeten persoonlijk door de abonnement houders worden uitgevoerd bij de diversen ASAT kantoren waar uw abonnement is geregistreerd met een kopie van uw paspoort of uw identiteits kaart. (tevens ook meenemen). Niet betaalde  openstaande water rekeningen moeten tevens worden betaald.
Voor diegene die bij ons een prive service contract hebben  hebben wij van sommige van u een volmacht echter ASAT accepteert enkel orginele notariele volmachten. Daarom als U naar Alanya komt of in Alanya bent kunnen wij samen met u naar ASAT gaan om eea opnieuw te registreren bij het waterbedrijf.  
Mocht u geen prive beheer contract hebben dan kunt u de registratie zelf doen bij een ASAT kantoor bij u in de buurt. 
Vriendelijke groet

GEACHTE CLIENTEN ( New Year office closed ! )
Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege de viering van Oud en Nieuw zijn onze kantoren gesloten op Maandag 01 Januari 2018 de gehele dag, In geval van nood kunt u de volgende nummers bellen:
Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 683 27 89
Fırat Uzel : 0090 532 409 95 98

Met vriendelijke groet
Panorama Homes Network
GEACHTE CLIENTEN (Newsletter November 2017)
Geachte clienten

Het winter seizoen in Alanya is begonnen en gelukkig genieten we nog steeds van zonnige temperaturen met af en toe een regenbuitje. Heerlijk de thermometer stijgt overdag nog steeds tot 20 graden. De meeste hotels zijn nu gesloten Vele expats en gepensioneerden hebben Alanya gevonden als winter residentie. Uiteindelijk is Alanya een vreedzame en gunstig geprijsde bestemming met een aangenaam klimaat. Turkije is niet meegegaan met de wintertijd het is hier nu dus 2 uur later.

KERSTMARKT IN ALANYA
De 8e internationale Kerstmarkt zal plaatsvinden in Alanya op 10 december van 10.00 tot 20.00 uur. Er zijn vele standjes met kerst decoraties, kerstlekkernijen en een echte kerstman. Indien u hier bent, mis het niet. De kerstmarkt zal worden gehouden op het terrein achter het gemeentehuis en het havengebied in het centrum van Alanya.

ALANYA SCULPTUREN WEDSTRIJD
10 Turkse en internationale kunstenaren werken momenteel aan hun beeldhouwwerken tot en met 30 November. U kunt allen een kijkje gaan nemen om te zien hoe deze kunstwerken tot stand komen. De prijsuitreiking en sluitings ceremonie zal plaatsvinden op 1 december achter het gemeentehuis.

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen, dan kan Panorama u kostenloos een waarde bepaling van uw eigendom geven. Via ons extensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed. De afgelopen maanden is de verkoop van onroerend goed toegenomen en daar zijn we erg blij mee.

CONSULTANCY
Alom bekend is dat Panorama Homes en beheer zich bezig houden met beheer voor VVE , prive beheer en makelaardij, wat wellicht niet bekend is is dat wij ook services en consultancy aanbieden voor verschillende zaken in relatie tot onroerend goed. Wij zijn met name gespecialiseerd in Turks erfrecht en Turkse VVE recht. U bent ten alle tijde welkom op ons kantoor of via de mail: info@panoramahomesnet.com voor meer informatie.

NIEUWE 50 METER STRAAT
De overheid werkt hard aan de nieuwe 50 meter weg, de nieuwe ringweg van Alanya van maar liefst 17 km helemaal tot aan Gazipasa. Ben niet verrast als u ineens al rijdend in dit gebied volledig wordt geblokkeerd of omgeleid door werkzaamheden aan deze nieuwe weg. Hieronder treft u een link aan met een plattegrond zodat u kunt zien hoe de weg zal gaan lopen.

https://www.antalya.bel.tr/calismalarimiz/imar-ve-kentsel-iyilestirme-calismalari/alanya-cevre-yolu-projesi

Wij wensen u allen een goede winter!

Ons kantoor is in de wintermaanden geopend van maandag tm zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, u kunt ons graag bezoeken.

Panorama Team Alanya
GEACHTE CLIENTEN (Office winter working hours 2017-2018!)
Geachte clienten
Vanaf Maandag 30 Oktober 2017 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
In het voorjaar van 2018 zullen de tijden weer worden aangepast.
GEACHTE CLIENTEN (Newsletter September 2017!)
Beste allen

Pfff de 2 heetste maanden liggen achter ons, thanks god. Nu tijd voor de beste maanden. Zoals alle huiseigenaren al weten tevens de beste tijd om hier door te brengen. Tot nu toe hebben we dit seizoen vele Russiche en Turkse toeristen mogen begroeten. Vele Turkse toeristen vanuit het hele land kwamen massaal met hun eigen autos het was soms moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

De nieuwe minister van Toerisme in Turkije heeft de ambitie en doel om in het jaar 2023, 50 miljoen toeristen naar Turkije te trekken. Tot nu toe zijn er in 2017 12 miljoen toeristen gekomen iets meer dan in 2016. Het record was in 2014, toen kwamen er 42 miljoen toeristen naar Turkije. Laten we hopen dat deze droom uit gaat komen. Dat zal een enorme impuls geven aan de Turkse economie.

ALANYA JAZZ FESTIVAL
Het 14 e internationale jazz festival zal in Alanya worden gehouden van 21 tot en met 24 September. De entrée is gratis. Voor het volledige programma kunt u kijken op de volgende website: www.alanya.bel.tr

ALANYA KABELBAAN
Eindelijk is de kabelbaan geopende (teleferik) en vanaf het Kleopatra strand kunt u een rit maken naar de top van de burcht met onderweg spectaculaire uitzichten vanuit de lucht. De prijs is ong. 18 TL persoon.

PRIVE ONDERHOUD
We hebben het al eerder vermeld, Panorama kan diversen kleine en grote reparaties en onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren. Laat u ons gerust weten wat u uitgevoerd wenst te hebben, wij bezoeken uw huis en maken een schriftelijke offerte. Renoveringen, schilderwerkzaamheden, elektriciteits zaken, klusjesman, loodgieter services, satelliet installaties, we hebben het allemaal…

UITBREIDEN BEHEER SERVICES
Panorama management wenst graag zijn beheerservices uit te breiden en zijn om die reden op zoek naar meer gebouwencomplexen en residenties in Alanya en omgeving die een professionele beheer wensen voor hun vereniging van eigenaren. Indien het gebouw waarin u woont of waarin uw vrienden wonen op zoek zijn naar een professioneel beheerbedrijf om de dagelijkse leiding en beheer voor de vereniging van eigenaren te runnen neem dan gerust kontakt met ons op en wij zullen u graag informeren over onze services.

WENS OM TE VERKOPEN
Vanwege toenemende vraag door kopers wensen wij ons aanbod uit te breiden. Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen of u kent iemand in de regio die wenst te verkopen neemt u dan kontakt met ons op om de details te bespreken. Ook kunnen wij kostenloos de waarde van uw woning onder de huidige markt bepalen.

KANTOOR PANORAMA
Ons kantoor is geopend van 09.00 tot 18.30 uur van Maandag tot en met Zaterdag tot aan eind Oktober, bij het ingaan van de wintertijd zullen we vroeger dicht gaan. Pia onze Deense collega werkt van Maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. We hopen u allen te spreken en te begroeten op ons kantoor in Alanya,
GEACHTE CLIENTEN (Office closed for Kurban Bayramı 2017!)
Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Vrijdag 1 en Zaterdag 2 September. Van 26 Augustus tot en met 5 September zijn alle overheidsinstellingen plus banken gesloten. Winkels en commerciele bedrijven zijn geopend.

In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 6832789
Fırat Uzel : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet Panorama Homes Network
GEACHTE CLIËNTEN ( Juni 2017 )
Zomerse groeten sturen wij u uit Alanya – Het is momenteel rustig en er heerst een prettige sfeer en de toeristen beginnen langzaam meer en meer te komen gelukkig. Momenteel is het hier de tijd van de Ramadan, de jaarlijkse vastenmaand die nog duurt tot 25 Juni, iedere moslim kan hier vrijwillig aan deelnemen zoals men wenst of wil. Deze vastenmaand wordt afgesloten met het suikerfeest, traditioneel worden er dan veel zoetigheden gegeten. Ook zijn dit in Turkije nationale feestdagen en banken en overheidsinstellingen zijn dus ook voor 2 dagen gesloten op Maandag 26 en Dinsdag 27 Juni. De bevolking zoekt dan hun familie op. Maar ook zijn er vele die een week vakantie hebben en gewoon dus ergens op vakantie naartoe gaan. Vanwege het suikerfeest zal het kantoor van Panorama enkel op Maandag 26 Juni gesloten zijn. Trouwens winkels etc en prive bedrijven zullen gewoon zijn geopend.

Vanwege de nog steeds zeer gunstige wisselkoers van de Turkse lira is het momenteel zeer aantrekkelijk om in Turkije te vertoeven. Prijzen zijn in vergelijking zeker 30 tot 50 procent goedkoper dan in Europa voor met name dagelijkse uitgaven. Ook wat betreft de onroerend goed sektor zijn er waanzinnig goede deals te halen, vele europeanen wensen te verkopen, en daar maakt de locale bevolking en nieuwe markten vanuit het midden oosten graag gebruik van.

Alanya is weer een attraktie rijker nl een onderzee boot waar je als toerist tripjes mee kan maken, om zo de onderwaterwereld van Alanya te zien. Ook wordt er hard gewerkt aan de infra structuur en het wegennet met name de wegen aan de ring weg oftwel de bekende 35 meter weg. Verder is het Kleopatra strand genomineerd in de top 25 beste stranden van de wereld en de locals zijn uiteraard trots op deze nominatie.

Op ons kantoor verwelkomen we een nieuwe college, haar naam is Pia – zij is Deense en zal zich voornamelijk bezig houden met onze Scandinavische clienten. Houdt u er rekening mee dat haar werkuren zullen zijn van Maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Marianne zal binnenkort terugkeren naar Denemarken en zal op afstand online enige werkzaamheden verrichten voor Panorama vanuit Denemarken – zij plant in het voorjaar van 2018 weer terug te komen naar Alanya. Ondertussen kunt u haar voorlopig via de mail bereiken.

Wij hopen velen van u weer te zien en te spreken op ons kantoor in Alanya, u bent ten alle tijde welkom voor een bezoek en een praatje. De koffie (en thee) staan klaar! Wij wensen u allen een mooie zomer en geniet vooral van uw vakantiewoning in Alanya!

Team Panorama Homes Network Alanya
GEACHTE CLIËNTEN ( Office closed for Ramazan Bayram! )
Aan alle clienten van Panorama Homes Network
Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Maandag 26 Juni 2017 In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

Ayhan Gedikoğlu : 0090 532 6832789
Fırat Uzel : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet
Panorama Homes Network
GEACHTE CLIENTEN ( March2017 )
Geachte clienten,

VOORJAAR IN ALANYA

Eindelijk heeft het voorjaar zijn intrede gedaan en ervaren we zonnige dagen in Alanya. De thermometer stijgt zeker tot 23 graden! Heerlijk! De natuur komt weer tot leven en is in volle bloei. Het strand seizoen is geopend en zowel de locale bevolking en de toeristen liggen op het strand te zonnebaden. Tijd dus om met dit voorjaarsgevoel weer plannen te maken voor de vakantie.

GEEN ZORGEN OM NAAR TURKIJE OF ALANYA TE KOMEN ….

1 click op de media en je wordt overspoelt met negatief nieuws over Turkije. Ja we weten dat de Turkse president grove taal uitslaat die beledigend zijn. Maar Alanya is een toeristische badplaats en u kunt hier alles doen wat u al gewend was om te doen en genieten van uw vakantiewoning, de zon, het strand, de restaurants en de bars. Niemand zal u lasting vallen tenzij u er op staat om over politiek te praten…...

REFERENDUM IN TURKIJE

Op Zondag 16 April zal de Turkse bevolking weer gaan stemmen. Deze keer voor een referendum over het presidentiele systeem. Ongeveer 55 miljoen Turken zullen hun weg naar de stembus vinden. Men kan enkel ja of nee stemmen. Tot aan deze datum zult u de propaganda campagne in volle glorie overal kunnen zien in Turkije en bovendien ook in Europese landen waar Turken stemrecht hebben. Wat de uitslag ook mag worden wij hopen op rust en stabiliteit en economische vooruitgang voor het land.

PRIVE ONDERHOUD EN KLUSJES IN UW WONING

Zoals we al eens eerder vermeld hebben, Panorama kan zowel het kleine als grote onderhoud voor uw tweede woning verzorgen. Gelieve ons te berichten wat u uitgevoerd wenst te hebben en wij zullen u een schriftelijke offerte sturen. Verbouwingen, schilderwerkzaamheden, electriciteits zaken, handy man services, loodgieter services, satelliet installaties en services, we hebben het allemaal.

UITBREIDEN BEHEER VOOR DE VVE

Omdat wij onze beheer afdeling wensen uit te breiden zijn wij momenteel op zoek naar meer complexen en residenties in Alanya en omgeving om het beheer voor de VVE uit te voeren. Indien het gebouw waar u in woont of waar u vrienden in wonen op zoek zijn naar een professioneel bedrijf voor het dagelijkse beheer en leiding voor de VVE kan uitvoeren zouden wij graag met hun in kontakt komen. Wij kunnen dan een afspraak maken en wensen u graag te informeren over onze services.

EXTREEM GOEDE AANBIEDINGEN

Momenteel zijn er extreem goede aanbiedingen en is het zeer aantrekkelijk om een woning te kopen zowel voor investeerders als voor diegene die een tweede huis in de zon wensen. Indien u iemand kent die geinteresseerd is om een woning te kopen in Alanya, gelieve ons een email of telefoonnummer te sturen zodat wij kontakt op kunnen nemen. Wij wensen u allen een mooie zomer en kijken uit naar uw komst in Alanya en op ons kantoor!
DEAR CUSTOMERS
SPRING IN ALANYA

Finally spring has started and we are facing sunny weather in Alanya, daytime the thermometer is rising up to 23 degrees! So nice! Nature emerges and everything is in full bloom. The beach season is open and both locals and tourists are starting to sunbath. So along with the spring, many of us are making plans for a vacation.

NO WORRY TO COME TO TURKEY AND ALANYA….

1 click on the media and you are flooded with a lot of negative news from Turkey. Yes we do know that the Turkish president is doing quite offensive statements. But Alanya is a tourist resort and you can do all the things you used to do as always and enjoy your holiday home. The sun, the beach, the restaurants and bars. No one will bother you unless you are insisting talking about politics…...

REFERENDUM IN TURKEY

On Sunday April 16th the Turks will have to vote again. This time for a referendum on the presidential system. Around 55 million Turkish people will go to the polls. One can vote yes or no. Until this date you will see the propaganda campaign in all its glory in Turkey and as you know in many European countries where Turks can vote. Whatever the outcome may be, we all hope for peace and stability……and economic progress for the country.

PRIVATE MAINTENANCE

As we mentioned earlier, Panorama can perform all your private small and major maintenance of your second home. Let us know what needs to be done and we will go to your house and make a written quote. Renovations, painting, electricity matters, handy man services, plumber services, satellite installation, we have everything…

EXTEND MANAGEMENT SERVICES

We wish to extend our management services and currently we are looking for more complexes and residences in Alanya surroundings to manage for the owners association. If the building you are living in, or another building where your friends are living in, is looking for a professional company running the owners association and the daily management of your building you can contact us any time and we will be happy to inform you about our services.

EXTREMELY GOOD OFFERS

At the moment there are extremely good offers and it’s very attractive to buy a property for both investors and those wishing to own a second home in the sun. If you know someone who is interested in purchasing a property in Alanya, please send us their email address and phone number and we will get in touch with them..

We all wish you a nice summer and looking forward to see you again in Alanya and in our office!
GEACHTE CLIENTEN
Beste eigenaren
Wij verzoeken u het formulier ingevuld aan ons te retourneren. Het is bedoeld als update voor het lokale districts buro voor veiligheidszaken.(onderdeel politie).
Met vriendelijke groet

Information form
GEACHTE CLIENTEN
DE BESTE WENSEN VOOR 2017
Wij wensen u allen een gezond en gelukkig 2017 toe.  Voor Turkije wensen we meer rust en stabiliteit zowel economisch als politiek.  Voor Alanya wensen en hopen we op een stijging naar de vraag in de onroerend goed branche  en hopelijk ook een goed toeristen seizoen.

WINTER IN ALANYA
Sinds een aantal weken beleven we in Alanya een uitzonderlijke koude winter met veel regenval en zelfs veel sneeuw in de bergen nabij Alanya! Dit was een verrassing zowel voor de lokale bevolking als voor de buitenlandse huizeneigenaren die hun wintervakantie in Alanya hebben doorgebracht. En ja het is ons gelukt om een witte Kerst te vieren in de bergen nabij Alanya. Uiteraard heeft de natuur al deze regenval nodig en is dit goed als reserve voor de komende hete zomermaanden.

KABELBAAN NAAR DE ALANYA BURCHT
Alanya zal binnenkort een nieuwe attraktie rijker zijn die momenteel wordt aangelegd. Nee deze keer geen nieuw appartementencomplex maar een kabelbaan naar de burcht van Alanya! De planning is dat deze in gebruik moet gaan medio Mei 2017. Er mogen dan geen bussen meer naar boven rijden.  De kabelbaan zal vanaf het Kleopatra strand vertrekken bij Damlatas. De gemeente werkt hard aan zijn cultureel erfgoed en de burcht is genomineerd bij UNESCOS werelderfgoed.      
VLUCHTEN NAAR GAZIPASA LUCHTHAVEN
Er zijn vele charter vluchten naar Gazipasa ingepland voor deze zomer. Tot nu toe hebben we de volgende gevonden: Corendon naar Amsterdam, Neckerman naar Eindhoven en Amsterdam, Tui fly naar Amsterdam, Tuifly naar Brussel, Germania naar Bremen, Dusseldorf en Hamburg en naar Denemarken Sunweb naar Billund, Kopenhagen, Suncharter naar Aalborg en Billund en Airnavia naar Aalborg en Billund. Uiteraard zijn er nog meer bestemmingen zoals Rusland. En de dagelijkse vluchten met Pegasus en Turkish airlines via Istanbul blijven ook gehandhaaft. 

PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN
Indien u plannen heeft om uw woning te verkopen dan kunnen wij ten alle tijde een kostenloze waarde inschatting geven. Vanuit ons extensieve network zal er altijd een vraag zijn naar onroerend goed.  

WISSELKOERS TURKSE LIRA
De wisselkoers van de Turkse lira ten opzichte van de Euro en de Dollar is momenteel extreem hoog maw men kan nu een voordelige vakantie beleven in Turkije omdat lokale uitgaven zeer laag zijn. Het zal enige tijd gaan duren voordat de toerisme sector zich zal herstellen, u heeft de mogelijkheid om hier uw voordeel uit te trekken en reizen in Turkije is nog nooit zo voordelig geweest zelfs ook in het hoogseizoen kunt u voor zeer lage prijzen hotels boeken. 
Winter openingstijden van ons kantoor in Alanya zijn als volgt: van Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, bezoek ons u bent ten alle tijde welkom op ons kantoor. De koffie staat klaar!  
Panorama team Alanya

GEACHTE CLIENTEN
EINDE ZOMERSEIZOEN  2016

Het winterseizoen is begonnen in Alanya maar we beleven heerlijke milde zonnige temperaturen overdag nog steeds boven de 20 graden.  De toerisme sector beschouwt 2016 als een verloren jaar en nu focussen we op 2017. Het Turkse ministerie van cultuur en toerisme zal hard werken om hun doel en target te behalen de bedoeling is om 50 miljoen toeristen naar Turkije te laten komen met in totaal een inkomen van 50 billioen dollars aan het begin van 2023,  de regering is bereidt deze target te behalen.     

ONROEREND GOED SECTOR

De onroerend goed sector lijdt ook onder de recessie. We moeten nu zeer creatief zijn om potentiele kopers te vinden en we  richten ons nu op de Turkse markt. We ondernemen een grote advertentie campagne op een van de leidende Turkse websites. Er is nu momenteel een vraag vanuit de Turkse markt voor gunstig geprijsde appartementen. Met name voor de moedige en slimste zijn er nu goede deals af te sluiten, omdat het een kopersmarkt is.

KERSTMARKT IN ALANYA

De 7 e international Kerst markt zal op 4 December in Alanya plaatsvinden van 10.00 tot 20.00 uur, eea versierd met vele kerstdecoraties, kerstlekkernijen en ook zal er een echte kerstman aanwezig zijn. Indien u in Alanya aanwezig bent mis het niet.
 
PLANNEN OM UW WONING TE VERKOPEN

Indien u van plan bent om uw woning te verkopen dan kan Panorama kostenloos een waarde schatting geven. Vanuit ons intensieve netwerk is er altijd een vraag naar onroerend goed.  

PRIVE  BEHEER 

Voor diegene met een prive beheer overeenkomst zijn wij begonnen met een 2 maandelijkse controle van uw woning. Op deze manier kunt u gerust zijn dat alles in geode handen is.

VAKANTIE IN  ALANYA

In Turkije  kijken we terug op een turbulent en hectisch jaar.  De media was in hun berichtgeving zeer negatief en waarschuwend.  Echter de beleving hier ter plaatse was totaal anders! In en rondom Alanya en de wijde omgeving was het rustig en vredig en er is geen enkele reden om niet te komen. Daarbuiten staan de wisselkoersen nu zo gunstig dat de dagelijkse uitgaven nog goedkoper zijn geworden. Ook bieden 4 en 5 sterren hotels ongelofelijke goede aanbiedingen voor diegene die in een hotel wenst te logeren. Wij hopen nu op een economisch herstel en stabiliteit in de politiek voor Turkije zodat iedereen weer van dit prachtige land kan genieten.
Winter openingstijden van ons kantoor in Alanya zijn van Maandag tot en met Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, u bent ten alle tijde van harte welkom om ons te bezoeken.

Panorama Team Alanya 

GEACHTE CLIENTEN
Geachte clienten
Vanaf Maandag 31 Oktober 2016 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. In het voorjaar van 2017  zullen de tijden weer worden aangepast.

GEACHTE CLIENTEN
Aan alle clienten van Panorama Homes Network

Vanwege nationale feestdagen betreffende het offerfeest is ons kantoor gesloten op Maandag 12 September 2016
In noodgevallen kunt u de volgende nummers bereiken:

Ayhan Gedikoğlu         : 0090 532 6832789
Fırat Uzel                    : 0090 532 4099598

Met vriendelijke groet

Panorama Homes Network

GEACHTE CLIENTEN
TURKIJE

Het leven in Turkije gaat door en ondertussen zijn we enigszins bijgekomen van de shock van de mislukte coup van 15 Juli jl.  De coup was georganiseerd door een groupering genaamd FETO (interne groep binnen het leger). In de grote steden komt de bevolking samen op de pleinen om de democratie te verdedigen.  Uiteraard zijn wij blij dat de coup is mislukt en hopen we snel op meer rust en stabiliteit in Turkije.

ALANYA

In Alanya komen een paar honderd mensen samen iedere  avond op het Ataturk plein om de democratie te verdedigen. Toerisen kunnen zich vrij bewegen, er zijn geen enkele beperkingen. De atmosfeer is prettig in  Alanya, ja het is erg rustig overal en iedereen heeft tijd voor u. De hotels draaien op lage capaciteit en bezettingsgraad, sommige hotels zijn zelfs gesloten.

NOODTOESTAND

De regering heeft voor 3 maanden de noodtoestand uitgeroepen. Dit is een noodzakelijke politieke aktie en maakt het zelfs voor de toeristen veiliger.

ONROEREND GOED  MARKT

Vele buitenlanders wensen nu te verkopen maar het is geen makkelijke tijd om nu te verkopen. Wel zijn er nu Turkse kopers op de markt die nu gebruik maken van goede deals. Nu is het juist een kopers markt en zijn er goede deals beschikbaar.

ANTALYA AIRPORT

Indien u van Antalya luchthaven vertrekt houdt u rekening met extra controles dus beter om iets vroeger te vertrekken.

EXPO 2016

Expo 2016 is open tot 30 Oktober en beslist de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende tentoonstellingen, concerten en culturele evenementen. Kijk op: www.expo2016.org.tr   

UW TWEEDE HUIS

Wij hopen dat u allen naar Turkije zult blijven komen om van uw tweede huis in de zon te genieten. Nu is de heetste tijd van het jaar, langzaam langzaam zal het gaan afkoelen na Augustus en de mooiste maanden van het jaar komen eraan.

Wij hopen u allen te zien en begroeten op ons kantoor in Alanya.

Geniet van de zomer. 
GEACHTE CLIENTEN
Vanaf Maandag 28 Maart 2016 zijn de openingstijden van ons kantoor als volgt: Maandag tot en met Zaterdag van 09.00 tot 18.30 uur.
In het najaar zullen de tijden weer worden aangepast.
NIEUWE SERVICE VERHUUR VAN UW EIGENDOM

Momenteel werken we aan een nieuwe website en wensen we onze business uit te breiden met een nieuwe service wat is het verhuren van woningen in Alanya en omgeving.Wij denken dan aan het verhuren op weekbasis voor vakantieverblijf.

Indien u bent geinteresseerd of u denkt erover uw woning te verhuren stuur dan een mail naar: info@panoramahomesnet.com zodat we u de voorwaarden en meer informatie kunnen sturen.

SLUITING KANTOOR MAHMUTLAR
De behaalde resultaten van ons kantoor in Mahmutlar van 2015 zijn niet zoals wij hadden verwacht mede doordat er vrijwel geen vraag was vanuit de Russische markt. Daar bovenop de verwachte komende crisis voor de Russische markt in 2016, hebben wij besloten om ons kantoor in Mahmutlar te sluiten per 01.02.2016. Uiteraard kan een ieder ons bereiken via ons al bestaande kantoor in Alanya. Voor diegene die ons bezocht in ons kantoor in Mahmutlar bent u ten alle tijde welkom in Alanya. Dank voor uw begrip en wij hopen u weer te zien in 2016.

Panorama Homes Network & Management team Alanya.