Koopprocedure en legale zaken uitgevoerd door Panorama Homes

Panorama Homes Network kan u in al de fasen van het koopproces begeleiden tot aan complete registratie van uw onroerend goed bij het kadaster kantoor.

Wij assisteren u bij officiele registratie van uw eigendomscertificaat (De Turkse Tapu) bij het kadasterkantoor. De Tapu is het bewijs van eigendom van onroerend goed in Turkije.

Tevens na aankoop van onroerend goed zullen wij u helpen met het openen van een bankrekening in Turkije.

Als koper kunt U ons via de Turkse notaris een machtiging geven zodat wij in uw naam bij de autoriteiten kunnen handelen als u niet ter plaatse aanwezig kunt zijn.

Met een notariele machtiging kunnen wij in uw naam handelen oa bij de volgende instanties:

- Het verkrijgen van militaire toestemming van de autoriteiten. Dit betekent een toestemming dat u kunt kopen en uw onroerend goed zich niet in een militaire zone bevindt. Deze toestemming duurt 3 tot 4 maanden.
- Het opvolgen en uitvoeren van de koopprocedure bij het kadaster en de registratie van eigendom op uw naam.
- Registratie van uw onroerend goed bij de gemeente en het verkrijgen van de officiele gemeentelijke woonvergunning (Iskan).
- Betaling van de lokaal verplichte belastingen aan de autoriteiten.
- Registratie en abonnement van elektriciteit en water.
- Verzekeringen afsluiten voor uw eigendom.
- Vertegenwoordiging in uw naam tijdens de jaarlijkse vergadering voor de Vereniging van Eigenaren.

De verkoper en de koper zullen een officiele koopovereenkomst ondertekenen met daarin vermeld de betalingscondities.

In geval er een militaire toestemming vereist is wordt deze binnen 3 tot 4 maanden afgegeven door de autoriteiten.

Indien deze toestemming is afgegeven, kunnen de koper en verkoper naar het kadaster kantoor voor officiele registratie van het onroerend goed. Een door de staat beeidigde tolk moet daarbij aanwezig zijn.


Andere uitgaven

- De kosten voor het registreren van onroerend goed op naam bedraagt 4% van de waarde in Turkse lira vastgesteld door de gemeente. Deze leges dienen te worden voldaan aan de Ziraat - Bank (staatsbank)
- Kosten voor de beedigde tolk zijn ongeveer 50 Euro en dienen te worden voldaan zowel bij de notaris als bij het kadasterkantoor.
- Kosten voor een notariele machtiging zijn ongeveer 175 euro.
- Kosten registratie elektriciteitsmeter en abonnement elektriteit zijn ongeveer 150 Euro. In geval van enkel naamswijziging indien er al een abonnement aanwezig is kost dit ongeveer 100 Euro.
- Kosten registratie watermeter en abonnement zijn ongeveer 100 Euro. In geval van naamswijziging indien er al een abonnement aanwezig is kost dit ongeveer 50 Euro.
- Onroerend goed belasting bedraagt 0.1% van de waarde in Turkse lira vastgesteld door de gemeente en dient te worden voldaan voor het einde van de maand Mei.en abonnement elektriteit zijn ongeveer 150 Euro. In geval van enkel naamswijziging indien er al een abonnement aanwezig is kost dit ongeveer 100 Euro.
- Kosten registratie watermeter en abonnement zijn ongeveer 100 Euro. In geval van naamswijziging indien er al een abonnement aanwezig is kost dit ongeveer 50 Euro.
- Onroerend goed belasting bedraagt 0.1% van de waarde in Turkse lira vastgesteld door de gemeente en dient te worden voldaan voor het einde van de maand Mei.